Un numar „fara precedent” de incendii de vegetatie scapate de sub control a distrus zone intinse din statele australiene New South Wales si Queensland, relateaza dpa.

Publicat:09.11.2019, 08:28

Peste 90 de incendii erau active in New South Wales vineri, multe dintre ele in zonele afectate de seceta, a declarat serviciul de pompieri, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, flacarile sunt intetite de rafalele de vant si de temperaturile de peste 35 de grade Celsius.

„In prezent 370.000 de hectare sunt cuprinse de flacari in New South Wales, mai mult decat intreaga suprafata distrusa anul trecut de incendii”, a declarat, la Sydney, un oficial al serviciului de pompieri.

In unele zone, incendiile de vegetatie au devenit atat de intense incat au creat un sistem meteorologic propriu, inclusiv o furtuna cu fulgere, potrivit pompierilor.

Peste 1.000 de pompieri au fost desfasurati pentru a lupta impotriva incendiilor, 15 dintre acestea fiind considerate la cel mai inalt nivel de urgenta. De asemenea 250 de masini de pompieri si peste 20 de aeronave sunt folosite pentru stingerea flacarilor.

Autoritatile au declarat ca mai multe locuinte au fost distruse si este posibil ca unele persoane sa fi fost afectate in urma incendiilor, insa pompierii nu pot ajunge la ele din cauza intensitatii flacarilor. Oficialul a afirmat ca exista victime, insa nu a oferit detalii.

In statul Queensland, peste 50 de incendii erau active vineri.

Sursa: