Cincisprezece copii si-au pierdut viata intr-un incendiu declansat intr-un orfelinat din Haiti, informeaza vineri AFP si EFE, citand responsabili locali.

Publicat:14.02.2020, 23:00

Doi dintre copii au murit in orfelinat si alti 13 dupa ce au fost transportati la spital, asfixiati, transmite Agerpres.

Orfelinatul din Kenscoff, la periferia capitalei haitiene Port-au-Prince, nu avea autorizatie legala de functionare din 2013. Circa 66 de copii traiau in respectivul imobil, in conditii insalubre.

Cauza incendiului de joi seara si varsta victimelor nu sunt cunoscute deocamdata. Potrivit EFE, focul ar fi pornit de la o lumanare lasata aprinsa pe o masa.

Orfelinatul functiona intr-o cladire cu doua etaje, cu paturi suprapuse, unele dintre ele in stare deplorabila, inghesuite in incaperi mici, cu o scara ingusta si o singura usa de acces deschisa, a constatat AFP.

Datele Institutului pentru asistenta sociala citate de EFE arata ca, din cele 754 de orfelinate care exista in Haiti, doar 35 detin licenta de functionare. Cel unde a avut loc tragedia de joi era gestionat de o congregatie crestina cu sediul in SUA.

Haiti, una din cele mai sarace tari ale lumii, trece de anul trecut printr-o grava criza politica, economica si sociala, care a generat proteste ample in perioada septembrie - noiembrie.

Sursa: