Peste 100 de pompieri luptau joi impotriva unui incendiu violent izbucnit in centrul orasului australian Sydney, care a devastat un imobil de sapte etaje si ameninta imobile vecine, in cartierul Surry Hills, relateaza AFP, scrie hotnews.ro.

Publicat:25.05.2023, 19:54

Pompierii erau pe cale sa controleze focul dupa doua ore de eforturi, relateaza News.ro.

Blocul, situat in apropierea Garii Centrale, era dezafectat.

Flacari aproape cat blocul de inalte s-au ridicat din cladire, precum si un fum dens.

O bucata de zid de la ultimul etaj al cladirii a cazut la sol, in apropierea unei camionete calcinate, potrivit unei inregistrari video difuzate de salvatori.

„Cladirea este pe cale sa se surpe, iar focul incepe sa se extinda la mai multe cladiri vecine, inclusiv (imobile) locuite”, au avertizat pompierii din statului New Soth Wales.

„Peste 100 de pompieri si 20 de vehicule, provenind din mai multe cazarmi, continua efortul de a stinge incendiul”, anuntau intr-un comunicat pompierii dupa caderea noptii.

Doua imobile vecine, de asemenea aparent goale, au fost atinse de incendiu, au anuntat pompierii.

„Echipele noastre au stins focare mai mici care amenintau sa se extinda la imobile din jur, inclusiv cladiri locuite”, au anuntat ei.

Interventia pompierilor urma sa continue in noaptea de joi spre vineri, au precizat ei.

Un pompier a fost ranit usor in timpul interventiei, au anuntat salvatorii, care au precizat ca nu exista raniti in randul populatiei, indemnata ”sa evite sectorul in timpul operatiunilor”.

Presa locala scrie ca aceasta cladire, distrusa de flacari, era o cladire protejata, o fosta fabrica de palarii.

Cauzele incendiului erau necunoscute imediat.