Incercarile de a solutiona criza din Ucraina fara a tine cont de interesele Rusiei sunt inutile. Asta au declarat ministrii de externe de la Moscova si Beijing, in cadrul vizitei pe care ministrul chinez o face in Rusia. Tarile G7 au cerut Chinei sa faca presiuni asupra Rusiei pentru a pune capat agresiunii din Ucraina.

Publicat:19.09.2023, 21:05

Moscova si Beijingul sunt pe aceeasi lungime de unda in ceea ce priveste Statele Unite si rezolvarea conflictului din Ucraina, a afirmat Ministrul rus de Externe.

Serghei LAVROV, MINISTRUL RUS DE EXTERNE:„Lucram in conditii dificile cand lumea se confrunta cu schimbari tectonice. Este important ca, in martie 2023, liderii nostri, in timpul unei reuniuni la nivel inalt de la Moscova, sa identifice directii clare pentru aprofundarea in continuare a interactiunii noastre strategice.”

Ministrii de externe rus di chinez au declarat ca „orice incercare de a rezolva criza din Ucraina trebuie sa tina cont de interesele Rusiei si sa includa participarea acesteia”. 

Wang Yi se afla in Rusia de pana joi pentru discutii pe teme de securitate, dar si despre o posibila vizita a presedintelui Vladimir Putin luna viitoare la Beijing. Grupul G7 a cerut astazi Chinei sa faca presiuni asupra Rusiei pentru a pune capat agresiunii sale in Ucraina, dupa ce ministrii de externe ai blocului s-au intalnit in marja Adunarii Generale a Natiunilor Unite si au emis o declaratie comuna. 

Legaturile dintre Beijing si Moscova s-au consolidat dupa izbucnirea razboiului din Ucraina. China a cautat sa se poziyioneze ca o parte neutra in conflict, insa a oferit Rusiei, tot mai izolata pe scena internationala, un sprijin diplomatic si financiar crucial. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.