Tensiunea creste in Statele Unite si tot mai multi oameni protesteaza fata de violentele politiei. In cateva ocazii, manifestatiile s-au incheiat cu incidente violente si chiar arestari.

Publicat:11.07.2016, 19:58

Moartea a doi barbati de culoare, ucisi fara motiv de politisti si atacul din Dallas, in care au murit 5 agenti, l-au fortat pe presedintele Barrack Obama sa-si scurteze vizita in Europa.

In orasul Saint Paul din Minnesotta, sute de demonstranti au aruncat in politisti cu bolovani, sticle si artificii.

Si in al doilea oras ca marime din Louisiana, Baton Rouge, zeci de oameni au fost arestati dupa ce au protestat intr-un loc unde nu aveau autorizatie.

La orele serii, manifestatia s-a mutat in fata sediului politiei, unde protestatarii au fost intampinati de ofiteri echipati cu scuturi.

Din Carolina de Sud, pana in Georgia, Tennessee si Washington, mii de oameni au protestat fatza de uciderea recenta, de politisti, a doi barbati de culoare, aparent fara motiv.

proteste in SUA

Americanii ii plang si pe cei 5 politisti ucisi in atacul de joi, din Dallas, de catre un asa numit "lup singuratic" - un afro-american, in varsta de 25 de ani, fost soldat in Afganistan. Inainte sa fie ucis de fortele de ordine, a recunoscut ca era "furios pe albi si ca vrea sa ii ucida, mai ales daca sunt politisti". Insemnarile din jurnalul lui arata ca planuia atacul de ceva vreme.

DAVID BROWN, seful politiei din Dallas: "Credem ca uciderea celor doi cetateni de culoare din Minnesotta si Louisiana i-au dat un imbold sa isi puna planul in executie. Erau mai multe litere scrise cu propriul lui sange."