Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai mari, deoarece se pare că starea de sănătate a monarhului se deteriorează treptat. Jurnaliștii străini citează o sursă apropiată regelui, potrivit căreia acesta luptă cu determinare ca să  învingă cancerul, deși situația este mai gravă decât se anticipa.  Presa locală mai scrie că oficialii Palatului Buckingham ar fi actualizat planurile funeraliilor regale.

Publicat:26.04.2024, 19:04

'Operațiunea Menai Bridge', numele de cod al înmormântării regelui Charles, este actualizată permanent, în funcție de starea de sănătate a regelui. Se spune că în Palat circulă un document care arată ce nu a decurs bine la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, iar pe baza acestor greșeli trebuie făcute îmbunătățiri.

Oliver REGAN, REPORTER WION: „Charles a fost cea mai în vârtă persoană care a succedat la tronul britanic, 73 de ani. Acum după ce a fost diagnosticat cu cancer, sănătatea sa a devenit o mare îngrijorare pentru familia și prietenii săi. Asistenții săi examinează periodic copii ale unui document de câteva sute de pagini care prezintă planurile funeraliilor regale.”

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, fiind un motiv de îngrijorare în rândul apropiaților acestuia, scrie presa locală. Unul dintre prietenii regelui a subliniat că deși monarhul britanic este hotărât să învingă boala, starea lui de sănătate s-ar fi înrăutățit considerabil.

Josh ROM, PURTĂTOR DE CUVÂNT AL FAMILIEI REGALE: „ Atâta timp cât este declarat apt de către echipa sa medicală, el vrea să facă tot ce-i stă în putință pentru a ajunge în Australia. Regele Charles este aparent pozitiv, iar din exterior vrea să arate că este bine.”

În februarie, Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă benignă la prostată și a fost diagnosticat ulterior cu cancer. Monarhul, în vârstă de 75 de ani, urmează un tratament regulat și a fost sfătuit să amâne îndatoririle publice în timp ce se concentrează pe recuperare.