Autoritatile regionale au impus interdictie de circulatie pe timpul noptii in Melbourne, al doilea cel mai mare oras din Australia, deoarece numarul cazurilor de COVID-19 continua sa creasca. cauza principala este transmiterea comunitare, in pofida restrictiilor puternice, informeaza dpa duminica, potrivit Agerpres.

Publicat:02.08.2020, 10:31

Premierul statului Victoria, a carui capitala este Melbourne, a anuntat „stare de dezastru”, pe langa starea de urgenta deja in vigoare, care ofera politiei si altor autoritati puteri suplimentare, precum si o serie de noi restrictii, inclusiv suspendarea activitatii parlamentului local.

Va fi o interdictie de circulatie in intreaga metropola Melbourne intre orele 20:00 si 05:00 in fiecare zi, le-a spus premierul Daniel Andrews ziaristilor. Singurul motiv pentru a iesi din casa in acest interval este de a primi ingrijiri, a acorda ingrijiri si a merge la si de la serviciu.

Locuitorii orasului vor avea voie sa faca cumparaturi doar o data pe zi si vor putea face exercitii fizice zilnic in afara casei maxim o ora si nu mai departe de 5 km de locuinta.

 

Activitatile recreative nu mai sunt permise.

"Sunt pasi mari, dar sunt necesari. Trebuie sa limitam circulatia si nivelul de transmitere a virusului'', a spus premierul Daniel Andrews.

Statul Victoria, a carui capitala este Melbourne, se afla in criza de cand a fost lovit de al doilea val de COVID-19 in iunie, inregistrand joi un record de 723 de cazuri noi.

Premierul din Victoria, Daniel Andrews, a anuntat duminica sapte decese si 671 de noi cazuri de boala in ultimele 24 de ore. Bilantul deceselor este in Victoria de 123, iar la nivel national de 208.

El a spus ca exista 760 de cazuri de transmitere comunitara cu origine necunoscuta - pentru care nu poate fi urmarita sursa infectiei - ceea ce el a numit "un nivel inacceptabil de inalt" si "cea mai mare provocare a noastra". Acest lucru a determinat autoritatile sa ia masuri suplimentare.

Andrews a mai anuntat ca luni va anunta o noua serie de restrictii asupra activitatilor de munca.

Interdictia de circulatie pe timpul noptii si starea de dezastru in toata Victoria vor fi in vigoare timp de sase saptamani (pana la 13 septembrie), scrie EFE.

Cazurile din Victoria reprezinta aproximativ 60% din totalul de 18.000 de cazuri COVID-19 detectate in toata tara de la inceputul pandemiei, inclusiv peste 200 de decese.

In statul vecin New South Wales, care mentine inchisa frontiera interna cu Victoria, duminica au fost confirmate 12 cazuri noi, iar extinderea COVID-19 pe teritoriul sau este ingrijoratoare.

Tara oceanica, care a gestionat cu succes primul val de infectii, se confrunta de la inceputul lunii iulie cu o crestere a cazurilor legate de infectari importate si de o serie de esecuri ale hotelurilor de a impune calatorilor din strainatate o carantina obligatorie de doua saptamani.

Sursa: Digi24.ro