Inundatiile fac ravagii in sud-estul Spaniei. Doi oameni au murit dupa ce masina in care se aflau a fost rasturnata de un torent care a maturat o sosea!

Publicat:13.09.2019, 15:32

Autoritatile au reusit sa evacueze zeci de oameni din localitatile inconjurate de ape, iar echipajele de salvare sunt in alerta pentru ca meteorologii anunta vreme rea si in continuare!

Ploile abundente care au cazut peste sud-estul Spaniei in ultimele zile au dus la moartea a doua persoane pe o sosea aflata la o suta de kilometri sud de Valencia. Masina condusa de un barbat de 61 de ani, in care se afla si sora lui cu zece ani mai tanara, a fost izbita cu putere de un torent si rasturanta. Cei doi au fost gasiti fara viata in autoturismul rasturnat pe un camp.

In tot acest timp, autoritatile locale s-au mobilizat si au trecut la evacuari.

Jorge Rodriguez, primar Caudete: ”Datele biometrice pe care le avem sunt vechi de 100 de ani si ne confruntam cu cele mai abundente precipitatii in acest oras, in ultimii 100 de ani. Aceasta situatie a devenit una foarte complicata pentru multa lume.”

Pompierii din regiunea Valencia au salvat de la moarte trei persoane care cazusera intr-un rau involburat. Pe de alta parte, patru politisti au fost raniti in timpul operatiunilor de evacuare si salvare a locuitorilor din orasele aflate langa Valencia. Raul Clariano s-a revarsat dupa doua ore de ploi puternice.

Mai multe birouri guvernamentale sunt inchise din cauza conditiilor meteo, iar circulatia trenurilor a fost oprita temporar in unele zone. Potrivit meteorologilor, vantul a batut cu peste 66 de kilometri pe ora si au cazut si doua sute de litri de apa pe metru patrat.