Inundatiile din sudul Frantei fac prapad si au provocat victime. Un elicopter de salvare s-a prabusit in apropiere de Marsilia, iar cei trei membri ai echipajului si-au pierdut viata. Alte trei persoane au murit dupa ce au fost luate de viituri.

Publicat:03.12.2019, 19:20

Viiturile au lovit in plin mai multe comunitati din regiunea Province, in sud-estul Frantei. Printre orasele afectate, unde situatia e critica, se numara si Cannes. In orasul Frejus, proprietarul unui motel a iesit afara din curte ca sa verifice grajdul cailor si sa-i lase liberi, cand a fost luat de suvoi cu tot cu masina in care era.

La cateva zeci de kilometri distanta s-a petrecut o alta tragedie: un elicopter aflat in misiune de salvare s-a prabusit cu trei oameni la bord. Trupurile lor au fost descoperite in apropiere de Marsilia. Numarul victimelor ar putea fi totusi mult mai mare, pentru ca zeci de oameni abia au reusit sa se salveze din calea puhoaielor in ultima secunda.

Pentru unii localnici, insa, inundatiile nu sunt suficient de serioase incat sa-i convinga sa-si paraseasca gospodariile. Isi curata curtile dupa fiecare viitura si asteapta sa treaca potopul. 

Regiunea Var din sudul Frantei a intrat deja in a doua saptamana de ploi abundente. 6 persoane si-au pierdut viata din cauza inundatiilor si a furtunilor, iar pagubele materiale cresc de la o ora la alta. Meteorologii au instituit codul rosu de inundatii, iar o autostrada a fost inchisa pentru cateva ore din cauza viiturilor.