Iron Man a zburat deasupra apei. Un membru al Marinei Regale britanice a testat costumul cu propulsie si a aterizat pe un portavion. Astfel acesta a verificat modul in care costumul poate ajuta in operatiunile de imbarcare maritima. 

Publicat:04.05.2021, 16:46

Un costum „Iron Man”, similar cu cel purtat de Tony Stark, personajul din „Omul de fier”, a obtinut brevetul pentru ceea ce creatorii britanici spun ca este primul „jet suit” din lume. Acesta e prevazut cu un sistem de zbor adaptat, cu motoare cu turbina montate pe bratele si spatele purtatorului.

Costumul utilizeaza cinci turbine cu gaz care produc peste 1.000 de cai putere pentru a obtine ridicarea de la sol si zborul si poate atinge viteza de pana la 55 km/ora. Cu ajutorul costumului, purtatorul poate efectua zboruri de pana la opt minute la altitudine maxima de 3600 de metri. Anul trecut "Gravity Jet Suit" a mai fost testat si de paramedici. 

Acest gen de costume va fi folosit in viitor in scopuri comerciale. Costumul, care costa aproximativ 500.000 de dolari, este descris de creatori drept un „sistem de zbor purtabil”. In 2017, a fost trecut in Cartea Recordurilor pentru cea mai mare viteza atinsa de un costum cu motor jet controlat de corpul uman.