Autoritatile din Italia au ordonat, vineri, interzicerea ChatGPT din cauza presupuselor incalcari ale confidentialitatii, scrie stirileprotv.ro.

Publicat:31.03.2023, 16:40

Astfel, Autoritatea italiana nationala de protectie a datelor a declarat ca va bloca si va investiga imediat OpenAI, compania americana care se afla in spatele popularului instrument de inteligenta artificiala, conform Politico.

Decizia este temporara pana cand compania va face schimbarile necesare pentru a respecta regulle impuse de UE privind confidentialitatea, adica Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR).

Institutia a transmis si ca serviciul este destinat persoanelor de peste 13 ani, dar nu exista un filtru de verificare a varstei utilizatorilor, iar acest lucru ii expune pe minori la raspunsuri nepotrivite.

Compania OpenAI nu are un birou in UE, dar reprezentantul sau in Spatiul Economic European are 20 de zile pentru a comunica cum intentioneaza sa aduca ChatGPT in conformitate cu regulile UE sau se confrunta cu o amenda de pana la 4% din veniturile sale globale.

Amintim ca Elon Musk si zeci de experti in inteligenta artificiala au cerut saptamana aceasta sa nu se mai faca actualizari instrumentului ChatGPT. Grupul de sustinere a consumatorilor BEUC a cerut, de asemenea, pe 30 martie, autoritatilor UE si nationale, inclusiv organelor de protectie a datelor, sa investigheze ChatGPT.