Pentru prima oara de cand a inceput razboiul, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski va vorbi de la tribuna ONU. Printre primii care au luat deja cuvantul in cadrul Adunarii Generale a ONU, care are loc in aceste momente la New York, a fost liderul american Joe Biden. El a indemnat liderii lumii sa sprijine Ucraina, afirmand ca, in caz contrar, independenta tuturor statelor va fi pusa in pericol.

Publicat:19.09.2023, 20:09

Joe BIDEN, PRESEDINTELE STATELOR UNITE:„Nicio natiune nu vrea mai tare decat Ucraina sfarsitul razboiului. Sustinem eforturile diplomatice ale Ucrainei pentru o pace justa, dar numai Rusia poarta raspundere pentru acest razboi, Rusia singura are puterea sa termine acest razboi imediat. Rusia singura sta in calea pacii, deoarece pretul Rusiei pentru pace este capitularea Ucrainei, teritoriul Ucrainei si copiii Ucrainei.”

Biden a cerut lumii sa sprijine Ucraina pentru ca altfel suveranitatea si independenta fiecaruia va fi in pericol.  

Joe BIDEN, PRESEDINTELE STATELOR UNITE:„Daca renuntam la principiile fondatoare ale Cartei Natiunilor Unite, ce stat membru se va mai simti protejat? Daca vom permite ca Ucraina sa fie dezmembrata, mai este garantata independenta natiunilor? Raspunsul este “nu”. Trebuie sa ne opunem astazi agresiunii negative pentru a descuraja alti potentiali agresori maine.”

Discursul lui Biden a fost urmarit atat de reprezentantul Rusiei la ONU cat si de presedintele ucrainean Volodimir Zelenski aflat in sala. Liderul de la Kiev va lua cuvantul in plenul Adunarii Generale a ONU pentru prima data de la inceputul razboiului. In urma cu un an, el a fost autorizat in mod exceptional sa intervina prin intermediul un mesaj video. Maine  el va fi prezent de asemenea si la o reuniune speciala a Consiliului de Securitate. Dupa cum a scris Politico, Zelenski va urmari doua obiective la New York: sa obtina sprijin pentru „formula de pace” propusa si sa gaseasca o solutie la criza securitatii alimentare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.