Kim Kardashian West a anuntat marti ca isi "ingheata" conturile pe Facebook si Instagram pentru o zi in semn de protest fata de raspandirea discursului instigator la ura si a dezinformarii pe social media, relateaza dpa.

Publicat:16.09.2020, 14:29

"Imi place ca ma pot conecta direct cu voi prin Instagram si Facebook, dar nu pot sta deoparte tacuta in timp ce aceste platforme continua sa permita raspandirea urii, propagandei si a dezinformarii - create de grupuri pentru a semana diviziune si imparti in doua America", a scris Kardashian West pe Twitter.

Protestul va avea loc miercuri ca parte a campaniei "Stop Hate for Profit", o coalitie de grupuri care lupta pentru drepturile civile, si care, in iulie, a condus boicotarea Facebook dupa moartea lui George Floyd in custodia politiei din Minneapolis.

Grupul afirma ca doreste ca Facebook "sa faca pasi de bun simt pentru a stopa rasismul, dezinformarea si ura" care sunt raspandite pe platforma sa.

Luni, grupul a solicitat o saptamana de actiune care va include o "inghetare" a Instagram pe 16 septembrie.

Facebook, care detine Instagram, a spus ca depune toate eforturile pentru a opri raspandirea dezinformarii si pentru a semnala discursul instigator la ura pe platforma sa. Luna trecuta compania a anuntat ca a eliminat peste 7 milioane de postari care contin dezinformari despre pandemia de COVID-19.

Sursa: