La 30 de ani de independenta in Ucraina a fost realizata cea mai mare stema a tarii. Aceasta a fost semanata intr-un lan de porumb cu ajutorul noilor tehnologii. O harta electronica a fost folosita pentru semanat, astfel incat la final, porumbul crescut a luat forma tridentului ucrainean.

Publicat:27.07.2021, 20:48

In satul Aleksandrovka din regiunea Kiev, pe un camp de 60 de mii de metri patrati, agricultorii au plantat stema Ucrainei de dimensiuni record.

”Cu ocazia zilei Independentei Ucrainei, compania noastra a decis sa faca o surpriza tuturor cetatenilor- stema Ucrainei semanata in camp.”

Stema Ucrainei a fost semanata cu peste 406 de mii de seminte. Simbolul de stat are o latime de 138 de metri si o lungime de peste 245 de metri. Suprafata sa este de peste 338 de metri patrati. Pentru a crea stema, a fost dezvoltata o harta electronica, care a legat cantitatea semanata la coordonatele GPS. Harta a fost apoi incarcata in computerul de bord al tractorului, care a plantat cu precizie emblema, oprind automat sectiunile in locurile potrivite.

Iaroslav BOIKO, AUTORUL PROIECTULUI:”Cu ajutorul instrumentelor software speciale, a fost dezvoltata o harta a sarcinilor sub forma unui trident - stema Ucrainei. Fara implicarea oamenilor, tehnica a semanat desenul.” 

Cei care au plantat stema spun ca au folosit seminte si ingrasaminte care vor permite plantelor sa ramana verzi mai mult timp. La 8 iulie, stema gigantica a fost recunoscuta drept record national al Ucrainei. Pe 24 august tara vecina va marca 30 de ani de independenta.