Larry, motanul din Downing Street Nr. 10, se pregăteşte să primească un nou colocatar, odată cu alegerile care vor avea loc pe 4 iulie în Regatul Unit. Dacă verdictul urnelor va confirma ce anunţă sondajele de mai multe luni, prinzătorul-şef de şoareci va locui sub acelaşi acoperiş alături de laburistul Keir Starmer, după ce a cunoscut până acum doar prim-miniştri conservatori, cinci în total.

Publicat:02.07.2024, 21:28

Odată cu alegerile care vor avea loc pe 4 iulie în Regatul Unit, motanul Larry se pregăteşte să primească un nou colocatar la Downing Street Nr. 10-reşedinţa oficială a prim-miniştrilor britanici. În perspectiva încheierii mandatului lui Rishi Sunak motanul Larry, în vârstă de 17 ani, îşi va lua rămas bun şi de la căţeluşa actualului prim-ministru, Nova, aparent fără regrete.
Potrivit dezvăluirilor făcute de soţia lui Sunak, Larry şi Nova nu erau în relații bune.

Dacă rezultatul alegerilor va confirma sondajele, atunci motanul va locui sub acelaşi acoperiş alături de laburistul Keir Starmer care a dezvăluit recent că are o pisică, Jojo.

“Jojo este tratată în casă cu mai mult respect, decât mine “

Familia sa are şi un hamster, Bear, despre care Keir Starmer a dezvăluit că nu se înţelege cu pisica Jojo. Rămâne de văzut cum vor fi primiţi aceşti noi colocatari.

La Downing Street Nr. 10, motanul Larry nu îi permite oricui să se aventureze pe teritoriul său. El a avut o rivalitate feroce în urmă cu câţiva ani cu vecinul său Palmerston, motanul de la Ministerul de Externe, care s-a pensionat între timp şi locuieşte la ţară.

De asemenea, Larry a fost văzut în timp ce urmărea curajos o vulpe care a avut îndrăzneala de a se aventura pe domeniul său.

Adus la Downing Street Nr. 10 pe 15 februarie 2011 de la un adăpost pentru animale, Larry a a fost numit prinzător-şef de şoareci, un titlu pe care predecesorii lui nu au avut niciodată onoarea de a îl deţine.David Cameron, omul care a deschis pentru Larry faimoasa uşă lăcuită în negru de la reşedinţa premierilor britanici, a negat şi în faţa parlamentarilor zvonurile despre neînţelegerile sale cu felina.

David CAMERON, FOSTUL PREMIER BRITANIC: “Sunt zvonuri precum că nu îl iubesc pe Larry, ba îl iubesc și am și evidențe fotografice ca să demonstrez asta.”

Pe reţeaua de socializare X, unde are aproape 840.000 de admiratori, Larry pare mult mai vorbăreţ decât în timpul interacţiunilor personale. Pe acest cont neoficial, el a prezentat mizele încă de la începutul campaniei electorale, că nu are dreptul să voteze, dar trebuie să trăiască alături de cel pe care britanii îl aleg. Larry a explicat secretul longevităţii sale prin faptul că politicienii îşi dau seama mai devreme sau mai târziu că el e cel care conduce.