Institutul National de Sanatate Publica a actualizat lista statelor cuprinse in ”zona galbena” in ceea ce priveste riscul epidemiologic, iar persoanele care vin din aceste tari trebuie sa stea 14 zile in izolare.

Publicat:02.08.2020, 20:00

INSP a stabilit Lista tarilor si zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotararii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Lista cuprinde 41 de tari si intra in vigoare in 3 august, ora 0.00, potrivit News.ro.

”Masura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o calatorie internationala din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul national, respectiv: cetateni romani, cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European ori ai Confederatiei Elvetiene, ori persoanelor care se incadreaza la una dintre exceptiile prevazute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l). Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locatie declarata de aceasta sau, dupa caz, intr-un spatiu special desemnat de autoritati. Carantina se recomanda tuturor persoanelor care locuiesc la aceeasi adresa”, a transmis INSP.

Lista anterioara, stabilita in 25 iulie, cuprindea 44 de tari.

Sursa: Stirileprotv.ro