Cele mai noi si mai luxoase masini din lume sunt expuse in aceste zile la salonul auto din orasul german Frankfurt. Autoturismele prezentate sunt dotate cu cele mai noi tehnologii in domeniu. In plus, pentru prima oara, sunt expuse numai vehicule electrice sau hibrid.

Publicat:11.09.2019, 17:02

Porsche a lansat prima masina sport complet electrica. In Germania, autotursimul costa 152 de mii de euro. Potrivit companiei, pana in 2025 toate masinile sale noi vor avea motoare electrice.

Detlev von PLATEN, REPREZENTANT PORSCHE: “Nu am dorit sa aducem doar o alta masina electrica marca Porsche, ci a fost foarte important pentru noi sa aducem urmatorul Porsche cu o tehnologie actuala.”

Italienii de la Lamborghini au mers la Frankfurt cu un model hibrid - cel mai rapid autoturism de pana acum al companiei. Pretul unui astfel de automobil, care ajunge la o suta de kilometri pe ora in mai putin de 3 secunde, este de 2,5 milionae de euro.

Stefano DOMENICALI, REPREZENTANT LAMBORGHINI: “Sian este o masina speciala, as putea spune o supermasina pentru un client special al Lamborghini. De aceea vom produce doar 63 de exemplare. Iar vestea buna este ca ele au fost deja vandute.”

Iar compania BMW promite pana in 2023, 25 de modele electrificate.

Oliver ZIPSE, REPREZENTANT BMW: “Ne concentram pe intrebarea: care tehnologii au cel mai mare efect pentru reducerea emisiilor globale cu gaze? Iar aceasta se aplica industriei auto, dar si altor industrii cu amprente de C02. Iar pentru noi inseamna sa avem un efect real.”

In competitie intra si Mercedes, cu modele electrice de lux.

Ola KALLENIUS, PRESEDINTE DIVIZIA AUTO MERCEDES-BENZ: “Luxul modern pentru Mercedes inseamna, de asemenea, lucruri mici care fac viata mai usoara si mai relaxanta. Sau pur si simplu momente care aduc distractie si fericire in masina si nu numai.”

Iar Volkswagen a adus un model accesibil publicului larg. 

Ralf BRANDSTAETTER, DIRECTOR WOLKSWAGEN: “Mobilitate fara emisii nocive pentru toata lumea, acesta este obiectivul nostru pentru viitor, directia noastra interna, in aceasta directie ne indreptam afacerea.”

Salonul auto de la Frankfurt isi va deschide usile maine si asteapta vizitatori pana pe 22 septembrie.