Un pasager al unui zbor al companiei Asiana Airlines a declarat politiei ca a deschis usa a avionului cu cateva minute inainte de aterizarea acestuia la Daegu, in Coreea de Sud, vineri, pentru ca se simtea „inconfortabil", a relatat agentia de presa Yonhap, transmite Reuters, transmite hotnews.ro

Publicat:27.05.2023, 08:54

Barbatul, in varsta de 30 de ani, a declarat politiei ca a deschis usa pentru ca "a vrut sa coboare rapid din avion", a precizat Yonhap, citand politia.

El a mai spus ca era stresat dupa ce si-a pierdut recent locul de munca.

Barbatul a deschis usa cand avionul se afla la aproximativ 215 metri deasupra solului, provocand panica la bord.

Noua pasageri au ajuns la spital cu probleme de respiratie. Toti au fost externati dupa aproximativ doua ore, a declarat un oficial al departamentului de pompieri.

Politia intentioneaza sa il aresteze pe barbat dupa incheierea investigatiilor, a precizat Yonhap.

Jin Seong-hyun, un fost oficial de siguranta a cabinei al companiei Korean Air, a declarat ca, din cate stie, acest caz este fara precedent, dar au existat cazuri in care pasagerii au deschis iesirile de urgenta fara autorizatie in timp ce avionul se afla la sol.

Un oficial al Ministerului sud-coreean al Transporturilor a declarat ieri ca a fost posibila deschiderea iesirilor de urgenta la nivelul solului sau aproape de acesta, deoarece presiunile din interiorul si exteriorul cabinei sunt similare.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.