Mihail Musustin va deveni noul premier al Rusiei. El va ocupa fotoliul lui Dmitrii Medvedev, dupa ce Duma de Stat a aprobat candidatura lui pentru functia de prim-ministru. Inainte de asta, Misustin a prezentat programul cabinetului sau de ministri.

Publicat:16.01.2020, 19:42

Mihai MISUSTIN, PREMIERUL DESEMNAT AL RUSIEI: “Pe primul loc este grija pentru copii, pentru familii, pentru cresterea calitatii vietii. Noi avem resurse finaciare pentru realizarea tuturor sarcinilor date de presedinte.”

Liderul de la Kremlin l-a propus ieri in functia de premier pe Mihail Misustin, dupa ce Dmitrii Medvedev a anuntat ca demisioneaza, in contextul unor schimbari constitutionale anuntate de Vladimir Putin. Analistii spun ca in asa fel presedintele rus isi pregateste, de fapt, terenul pentru viitorul sau politic, dupa ce isi va incheia mandatul prezidential.

Maria LIPMAN, ANALIST POLITIC DIN RUSIA: “Scopul e ca sistemul sa ramana stabil, ca Putin sa pastreze puterea si sa ramana ceea ce a fost in ultimii 20 de ani: cel mai important politician al tarii, factorul suprem de decizie, un lider de necontestat si fara rivali.”

In schimb, lui Medvedev i-a fost propusa functia de secretar adjunct al Consiliului de Securitate. Noul premier desemnat a ocupat, din 2010, functia de sef al FISC-ului. Totodata presa rusa scrie ca pe langa abilitatile sale politice si economice, Mihail Misustin a fost si compozitor. Acesta ar fi scris mai multe piese pentru Grigorii Leps.

Misutin nu a comentat decomdata informatia aparuta in presa rusa.