O sculptura rosie care il infatiseaza pe presedintele rus Vladimir Putin asezat pe un tanc de razboi a aparut intr-un loc de joaca din faimosul Central Park din New York.

Publicat:06.08.2022, 21:38

Statuia nu este singura de acest gen. Sculpturi similare au fost vazute in locuri din Paris sau Barcelona, potrivit CBS News.

Creatorul „operelor de arta” este artistul francez James Colomina, cunoscut pentru ca si-a plasat statuile rosii in zone neconventionale fara anunt prealabil, infomeaza Reuters.

„Aceasta sculptura isi propune sa denunte absurditatea razboiului si sa evidentieze curajul copiilor atunci cand se confrunta cu situatii violente, catastrofale declansate de altii”, a scris artistul stradal intr-o postare pe Instagram despre statuie. Colomina a facut referire la razboiul Rusiei cu Ucraina – si la rolul presedintelui rus in acesta.

Mai multe imagini furnizate de Reuters arata cum copiii se joaca cu sculptura, turnand nisip in capul acesteia si tinand in maini mici pistoale cu apa.

Contul de Instagarm al lui Colomina prezinta alte doua statui rosii identice ale lui Putin, plasate in parcuri de pe tot globul. In iulie, una dintre ele a aparut in Parcul Joan Miro din Barcelona, iar cu o luna inainte, o statuie identica si-a facut aparitia in Jardin du Luxembourg din Paris.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: