Cui ii plac animalele de companie si este pasionat si de roboti, le poate avea pe amandoua in acelasi timp. Mai exact pe Moflin un robot care poate deveni animal de companie. Acesta este inzestrat cu inteligenta artificiala si capacitati emotionale.

Publicat:14.01.2021, 21:12

”Moflin este un animal inzestrat cu inteligenta artificiala, cu capacitati emotionale similare celor umane si ale animalelor.” 

Mai mult decat atat, emotiile lui Moflin evolueaza precum cele ale unui animal de companie. Poate trece de la o stare de entuziasm, la una de calm, la fel ca unul real.

Este suficient de inteligent sa isi dea seama atunci cand oamenii interactioneaza cu el. Asa ca le raspunde printr-o serie de sunete si miscari amuzante.

In timpul somnului, va scoate sunete si va tresari, precum un animal obisnuit. Moflin a fost un proiect de kick-starter, care a strans fonduri de peste jumatate de milion de dolari. Pentru cei dornici de relaxare, dar care nu pot sa-si ia o pisica in carne si oase, a fost creata Qoobo(Kubo), o pernuta robotica, blanoasa, cu o coada care se misca in functie de atingerile utilizatorului.

”Qoobo este un pic ciudat. Nu este nici caine, nici pisica sau o creatura specifica, mai degraba un caracter animat “Totoro.”” 

Jucaria creată de o companie japoneza poate fi achizitionata pentru aproximativ 150 de dolari.