Nava ruseasca de recunoastere ”Ivan Khurs” pare sa fi fost lovita de o nava de suprafata fara pilot in Marea Neagra, arata un nou material video, transmite stirileprotv.ro. 

Publicat:26.05.2023, 08:48

Imaginile par sa contrazica afirmatiile Moscovei, care a sustinut ca a reusit sa dejoace atacul ucrainean, scrie CNN.

Imaginile facute publice de Ministerul ucrainean al Apararii par sa arate momentele chiar dinainte de impactul intre nava fara pilot si cea ruseasca de recunoastere ”Ivan Khurs”.

Imaginile sunt filmate cu o camera amplasata pe nava de suprafata. Acestea infatiseaza nava in timp ce se apropie de o nava mai mare, la viteza ridicata.

Analiza CNN a stabilit ca nava este, cel mai probabil, ”Ivan Khurs”. In imagini se vede si capatul navei de suprafata fara pilot, care este similat cu cel al navelor fara pilot din imaginile postate joi de Ministerul rus al Apararii.

Filmarea se intrerupe cand nava fara pilot ajunge la cativa metri de cealalta nava.

”Cand nava ruseasca de recunoastere «Ivan Khurs» a intalnit o drona ucraineana”, a afirmat, pe Twitter, Ministerul ucrainean al Apararii. ”Intr-adevar, o potrivire perfecta”, a adaugat acesta.

Ministerul rus al Apararii a recunoscut atacul 

Miercuri, Ministerul rus al Apararii a recunoscut atacul asupra ”Ivan Khurs”, dar a afirmat ca toate navele de suprafata au esuat in a lovi nava.

”Astazi la 5.30 a.m., fortele armate ale Ucrainei au desfasurat o incercare nereusita de a ataca nava «Ivan Khurs» din flota Marii Negre cu vedete fara pilot”, a declarat un purtator de cuvand al Ministerului rus al Apararii, generalul maior Igor Konashenkov. ”Toate ambarcatiunile inamice au fost distruse de focul armelor standard ale navei rusesti, la 140 de kilometri nord-est de Bosfor”, a aratat el.

Ministerul rus al Apararii a facut publice filmari in care pare ca o nava de suprafata explodeaza dupa ce se trage asupra ei.

”Nava «Ivan Khurs» din flota Marii Negre continua sa isi indeplineasca misiunile”, a adaugat Konashenkov.

Nu este clar ce s-a intamplat dupa ce nava fara pilot a lovit ”Ivan Khurs” si cat de avariata ar fi nava de recunoastere dupa atac.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.