Momentul infiorator in care un soldat al Garzii Nationale ucrainene a impuscat cinci persoane si a ranit inca cinci intr-o fabrica de rachete din estul tarii a fost surprins de camerele de supravegjere, scrie Daily Mail.

Publicat:27.01.2022, 14:32

Artem Ryabchuk a impuscat patru militari si o femeie civila la fabrica de rachete Pivdenmash din Dinpro la primele ore ale diminetii de joi, locatia este in apropiere de granita cu Rusia, unde sunt stationati 100.000 de soldati ai Kremlinului.

Incidentul terifiant vine in timp ce tara se confrunta cu perspectiva unei invazii ruse si a avut loc la periferia regiunii Donbas, devastata de razboi, care este cuprinsa de conflictul dintre rebelii separatisti pro-rusi si trupele guvernamentale din 2014.

Ministrul de interne Denis Monastirski l-a numit pe soldat drept Artem Riabciuk si a spus ca va suporta “cea mai stricta responsabilitate prevazuta de lege”.

Individul inarmat a fost retinut ulterior de politisti, dupa ce a fugit de la locul masacrului.

Monastirski a precizat ca va fi infiintata o comisie speciala pentru a investiga toate imprejurarile care ar fi putut conduce la crima.

Viceministrul de interne Anton Gerascenko a declarat ca ancheta se va concentra asupra motivului autorului crimei. ”In primul rand va fi studiata chestiunea daca militarul s-a confruntat cu presiuni psihologice in echipa” sa, a spus Gerascenko.

Anchetatorii ar urma sa investigheze si modul in care soldatul a trecut examenul medical in urma caruia i s-a permis sa aiba acces la arme.

Sursa: