Capitala Rusiei, Moscova, se confrunta marti cu cele mai abundente ninsori, la inceput de iarna, din ultimii 72 de ani, potrivit Serviciului national de meteorologie, relateaza EFE.

Publicat:07.12.2021, 19:10

Ninsoarea nu a incetat sa cada de luni seara asupra capitalei ruse, un oras cu 12 milioane de locuitori, unde zapada a incetinit traficul rutier, care a fost afectat de numeroase ambuteiaje, scrie Agerpres.

In capitala rusa, unde iernile au devenit in ultimii ani tot mai putin friguroase si lipsite de zapada, nu s-a mai vazut o asemenea ninsoare din 7 decembrie 1949.

In unele zone ale metropolei, zapada avea o grosime de 13 centimetri si a acoperit strazile si trotuarele, iar mii de lucratori lucreaza la degajarea lor cu ajutorul lopetilor si al masinilor de deszapezire.

Au fost scoase si tractoare si excavatoare pentru a curata zapada de pe bulevardele orasului, precum si zona aeroporturilor.

Piatra cubica din Piata Rosie din centrul Moscovei a fost acoperita in zori de un strat gros de omat, iar ninsorile au redus vizibilitatea trecatorilor si conducatorilor de automobile.

La sfarsitul cursurilor scolare de marti, copiii moscoviti au luat cu asalt parcurile locale pentru a se distra pe partiile de sanius.

Sursa: