Un surfer german și-a bătut propriul record mondial. Asta după ce s-a menținut pe un val de peste 28 de metri. Reușita a avut loc în Portugalia, acolo unde valurile Atlanticului sunt printre cele mai mari din lume. Vechiul record mondial, de peste 26 de metri, a fost obținut în 2020 tot în Portugalia.

Publicat:19.04.2024, 20:04

Sebastian Steudtner a reușit să stea cu placa de surf sub un val gigantic, adică aproximativ 28,57 de metri.

Recordul a fost stabilit în pitorescul sat portughez de pescari Nazaré, a cărui plajă nordică a fost numită Muntele Everest al surfingului pe valuri mari. Bărbatul în vârstă de 39 de ani spune că a rămas impresionat și neapărat data viitoare va prinde un val mai mare.

Sebastian STEUDTNER, SURFER, DEȚINĂTORUL RECORDULUI:  „Poate că dintr-o parte pare ceva foarte masiv și haos, dar pentru mine a fost o situație incredibilă în până acum nu am fost. Este posibil!”

Surferul german și-a bătut astfel propriul său record, stabilit în 2020, când i-a reușit să cucerească un val de peste 26 de metri.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.