Nepotul fostului presedinte al Kazahstanului, cere azil politic in Marea Britanie. Aisultan Nazarbayev isi invinuieste familia de coruptie si sustine ca se simte amenintat.

Publicat:13.02.2020, 19:26

Aisultan Nazarbayev, nepotul fostul presedinte al Kazahstanului sustine ca se afla deja in Marea Britanie, unde cere azil politic.

Tanarul a scris o postare pe pagina sa de facebook in care spune ca se simte amenintat de mebrii familiei sale aflati in Kazahstan si ca a rupt orice legatura cu ei. In acelasi timp Nazarbayev, isi invinuieste mama de acte de coruptie.

El spune ca tara sa ar vinde Gazpromului rusesesc gaz la un pret foarte mic, printr-o firma fantoma, care ulterior l-ar transporta in alte tari si ca in urma acestor actiuni familia lui, dar si persoane din Rusia ar obtine peste un miliard de dolari annual.

Deocamdata niciunul din membrii familiei Nazarbayev nu a comentat spusele lui Aisultan. In varsta de 29 de ani, tanarul este nepotul lui Nursultan Nazarbayev, fostul presedinte al Kazahstanului care a renuntat la presedintie in martie anul trecut.