Norvegia va restricţiona şi mai mult accesul pentru turiştii ruşi în contextul războiului declanşat de Kremlin împotriva Ucrainei şi va interzice intrarea pe teritoriul său pentru aproape toţi cetăţenii ruşi, a anunţat Ministerul Justiţiei al acestui stat nordic, informează joi agenția Reuters, citată de Agerpres, scrie g4media.ro

Publicat:23.05.2024, 10:21

Norvegia, stat membru al NATO şi care împarte cu Rusia în regiunea Arctică o frontieră de aproape 200 de kilometri, a impus prima dată restricţii pentru vizele turistice ruse în 2022.

„Decizia de a înăspri regulile de intrare este în linie cu abordarea Norvegiei de a sta alături de aliaţi şi de parteneri ca reacţie la războiul ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunţat într-un comunicat ministrul norvegian al justiţiei Emilie Enger Mehl.

Cetăţenii ruşi care vor să călătorească în scop turistic şi care întreprind călătorii în scopuri neesenţiale vor fi respinşi la frontiera externă a Norvegiei. Excepţie vor constitui astfel de cazuri precum vizitele la rudele apropiate care locuiesc în Norvegia, a precizat ministerul norvegian.

Noua politică va intra în vigoare de la 29 mai.