Surorile gemene Hermon si Heroda Berhane adora sa danseze, dar nu pot auzi muzica deoarece amandoua si-au pierdut auzul, asa incat inventia unei haine cu senzori, care le permite sa simta diferite sunete, le-a transformat total noptile in cluburile londoneze, relateaza miercuri Reuters.

Publicat:09.10.2019, 20:03

"Camasa cu sunet" (Sound Shirt), creata de compania CuteCircuit din Londra, are 16 senzori integrati in tesatura sa, si astfel cei care o poarta pot simti, de exemplu, sunetele viorilor pe bratele lor, iar sunetele tobelor pe spate.

Gemenele Berhane, care si-au pierdut auzul la o varsta frageda, spun ca aceasta camasa le-a oferit o noua experienta.

"Este aproape ca si cum poti simti profunzimea muzicii", a declarat Hermon. "Se simte de parca ne putem misca impreuna", a completat ea.

Francesca Rosella, cofondatoare si director de creatie al CuteCircuit, a declarat ca aceste camasi permit persoanelor fara auz sa simta muzica prin senzatii.

"In interiorul camasii - realizata din materiale inteligente - avem o combinatie de circuite microelectronice foarte subtiri si flexibile, si de materiale conductoare", a explicat ea.

"Toate aceste mici motoare electronice sunt conectate cu aceste materiale conductoare, astfel incat imbracamintea sa fie moale si extensibila", a povestit Francesca Rosella.

"Sound Shirts" nu sunt ieftine si se asteapta ca pretul lor sa ajunga la 3.000 de lire sterline, insa Heroda crede ca este o suma care merita platita de persoanele fara auz care se bucura de muzica asa cum o fac ea si sora ei.

Sursa: