O catelusa din Rusia, in varsta de patru ani, invata sa mearga pentru a doua oara. Aceasta a fost dotata cu patru labute printate 3D de un veterinar inimos, dupa ce a ramas fara picioare in urma unui accident.

Publicat:25.11.2021, 20:15

Catelusa Monica si-ar fi pierdut toate cele patru labute intr-un accident de masina, in urma cu un an. Insa acum, datorita unui veterinar dedicat meseriei, poate sa mearga din nou cu ajutorul unor proteze realizate la imprimanta 3D.

Serghei GORSHKOV, MEDIC VETERINAR:”Nimeni nu stie exact ce s-a intamplat. Unii voluntari spun ca cineva intentionat i-a taiat labutele. Noi nu stim deoarece ea la noi a venit cand deja ranile sa tamaduise. Ea are ceva din rasa taxa, picioarele sunt scurte si strambe si a fost greu sa punem implantul in os.” 

Medicul care a realizat protezele spune ca in astfel de cazuri, animalele au nevoie de aproximativ 6 saptamani pentru a se obisnui cu noile membre. Dar este convins ca apoi catelusa va duce o viata perfect normala. In aceasta perioada va fi tinuta sub observatie, dupa care o asteapta o lunga calatorie spre Londra, unde va locui la un adapost special creat pentru animalele care au trecut prin traume severe.