O drona militara americana, folosita pentru misiuni de recunoastere, s-a prabusit marti noapte in sud-vestul Poloniei, a relatat vineri postul de radio privat polonez RMF FM, scrie digi24.ro.

Publicat:21.07.2023, 12:36

In zona unde a cazut drona se afla o baza pentru pregatire militara, potrivit sursei citate de Agerpres.

Aleksander Kucharczyk, purtator de cuvant al departamentului de pompieri din orasul Wroclaw, a declarat ca nicio persoana nu a fost ranita in acest incident si ca un reprezentant al bazei militare i-a spus ca este vorba despre o drona de recunoastere. 

Ministerul Apararii polonez a declarat vineri ca drona respectiva era utilizata de militari SUA pentru un zbor de antrenament. 

„Informatiile obtinute arata ca, in timpul unui zbor de antrenament al soldatilor americani, s-a pierdut contactul cu drona si ca apoi aceasta a cazut intr-o zona impadurita”, a scris Ministerul Apararii intr-un raspuns pe e-mail pentru Reuters. 

„Nimeni nu a fost ranit si nu exista pagube in urma incidentului. Drona a fost preluata de partea americana, care este proprietarul ei”, a adaugat institutia citata. 

Polonia, stat membru al NATO, se afla in stare de alerta privind spatiul sau aerian in contextul razboiului din Ucraina, dupa incidentele din noiembrie si decembrie cand rachete au cazut pe teritoriul polonez.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Sursa: