Politia din New York a arestat un barbat care ar fi impins o femeie in fata metroului, iar apoi a fugit de la fata locului, relateaza CNN. Incidentul a avut loc sambata dimineata si potrivit anchetatorilor victima, care nu a putut fi salvata, avea 40 de ani si era de origine asiatica.

Publicat:16.01.2022, 13:04

Suspectul, identificat ca fiind Simon Martial, in varsta de 61 de ani, a fost acuzat de crima, au transmis reprezentantii Politiei din New York (NYPD). Acest s-a predat unui birou NYPD la mai putin de o ora dupa incident. Anchetatorii au stabilit ca a fost vorba de un atac "aleatoriu", mai scrie sursa citata. 

Politia a mai precizat ca Michelle Alyssa Go, in varsta de 40 de ani, a murit dupa ce a fost impinsa pe sinele trenului, in statia de metrou Times Square. Suspectul a fugit apoi de la fata locului, iar ulterior s-a predat. 

"Incidentul fost neprovocat si victima nu pare sa fi avut nicio interactiune cu subiectul”, a declarat comisarul Keechant Sewell, in timpul unei conferinte de presa sustinuta sambata. O ancheta este acum in desfasurare, a spus Sewell.

Suspectul are antecedente penale si se presupune ca ar fi un om al strazii. Mai mult, cu doar cateva minute inainte s-o impinga pe victima pe sine, el se apropiase de o alta femeie. 

"Se apropiase mai intai de o alta femeie, care nu era asiatica, dar aceasta s-a speriat si a plecat. A simtit ca e in pericol, iar in timp ce se indeparta a asistat la scena in care victima a fost impinsa in fata garniturii de tren", a declarat adjunctul sefului politiei, Jason Wilcox.

"Astazi, o femeie a intrat in statia de metrou, ca orice newyorkez, doar incercand sa ajunga acolo unde trebuia", a declarat primarul orasului New York, Eric Adams, intr-o declaratie pe Twitter. Acesta a sustinut necesitatea unor masuri pentru a intari siguranta calatorilor in statiile din intreaga metropola. 

Sursa: