O explozie puternica a avut loc la o uzina chimica din Spania. O persoana a murit, iar sase au fost ranite. Deflagratia a generat un incendiu urias, care putea fi vazut de la zeci de kilometri distanta. Nu se cunoaste deocamdata cauza exploziei.

Publicat:15.01.2020, 19:40

Explozia s-a produs aseara la o uzina chimica din orasul Tarragona si a provocat un incendiu puternic.

La fata locului au intervenit zeci de pompieri pentru a potoli flacarile. Din nefericire o persona era deja moarta pana la sosirea medicilor, iar alte 6 au fost transportate la spital cu arsuri. Localnicii spun ca au auzit o bubuitura puternica, iar in doar cateva secunde cladirea a luat foc.

“-Am auzit o bubuitura puternica. Ne-am prabusit la pamant.”

Deflagratia a fost atat de puternica, incat a putut fi vazuta de locuitorii oraselor din apropiere. Iar potrivit presei straine, explozia a provocat chiar zguduiri ale ferestrelor unor cladiri.

Autoritatile au activat faza de alerta a unui plan de urgenta chimic si medical. Responsabilii din regiunea Cataloniei au avertizat locuitorii sa ramana in case si sa tina ferestrele si usile inchise pentru a evita intoxicarea cu fum. Nu se cunoaste deocamdata ce anume a provocat explozia, insa potrivit primelor informatii, deflagratia ar fi avut loc din cauza unui accident chimic. Uzina prelucreaza oxide de etilena, o substanta folosita la fabricarea polimerilor.