Rusia va plati „un pret mare” daca va incalca frontierele Ucrainei, a avertizat miercuri noul cancelar federal al Germaniei, Olaf Scholz, citat de AFP.

Publicat:15.12.2021, 21:22

„Zilele acestea, ne uitam cu mare ingrijorare la situatia de securitate de la frontiera ruso-ucraineana. Vom discuta intens despre aceasta in cadrul Consiliului European si la summitul Parteneriatului Estic” al Uniunii Europene (UE), a declarat Scholz in Bundestag la o saptamana de la preluarea mandatului. 

„Permiteti-mi sa repet aici, daca nu a inteles inca toata lumea, ca predecesoarea mea (Angela Merkel, n. red.) a spus: «Orice incalcare a integritatii teritoriale va avea un pret, un pret mare»”, a declarat Scholz, in conditiile in care armata rusa a comasat peste 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina.

Occidentul suspecteaza ca Rusia se intareste militar la granita cu Ucraina pentru a lansa un nou atac impotriva tarii vecine, insa Kremlinul neaga acest lucru si sustine contrariul, si anume ca NATO ameninta Rusia. In 2014, Rusia a anexat peninsula Crimeea si i-a incurajat pe rebelii prorusi din Donbas sa puna mana pe arme impotriva armatei ucrainene. 

Peste 13.000 de persoane au fost ucise pana acum in razboiul din Donbas, in cazul caruia Moscova refuza orice propunere de pace desi sustine ca isi doreste un acord in acest sens.

Sursa: