Gaza se confrunta cu o „formula de manual” pentru epidemii, a avertizat biroul umanitar al Natiunilor Unite, scrie Sky News, scrie stirileprotv.ro

Publicat:13.12.2023, 15:30

„Stim cu totii ca sistemul de sanatate nu mai exista sau s-a prabusit”, a spus Lynn Hastings, coordonatorul umanitar al ONU pentru teritoriul palestinian ocupat.

„Avem o formula de manual pentru epidemii si un dezastru de sanatate publica”.

Comentariile ei completeaza declaratia sefului Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a spus duminica ca ar fi aproape imposibil sa se imbunatateasca situatia „catastrofala” a sanatatii in aceste circumstante.

„Jumatate din Gaza moare acum de foame”, a spus Mustafa Barghouti, un politician palestinian care conduce Uniunea Comitetelor de Ajutor Medical Palestiniene, care are 25 de echipe care lucreaza in Gaza.

El a spus ca 350.000 de persoane au avut infectii, inclusiv 115.000 cu infectii respiratorii severe si nu au imbracaminte calda, paturi si protectie impotriva ploii.

„Avem 46.000 de persoane ranite care nu pot fi tratate corespunzator, deoarece majoritatea spitalelor nu functioneaza”, a spus el.