ONU intervine in cazul disparitiei jucatoarei Shuai Peng, care l-a acuzat de agresiune sexuala pe un fost vicepremier chinez. Organizatia Natiunilor Unite a solicitat probe din care sa rezulte ca tenismena este in siguranta si se simte bine. Si directorul executiv al WTA, a cerut o legatura directa cu Shuai Peng.

Publicat:19.11.2021, 21:45

Astazi se fac 13 zile de la disparitia misterioasa a lui Shuai Peng. De cand a facut dezvaluirile despre agresiunea sexuala la care a fost supusa nimeni nu a mai vazut-o si nici nu a mai vorbit cu ea. Miercuri directorul WTA, a primit un email, atribuit sportivei insa acesta pune la indoiala autenticitatea acestui mesaj in care campioana isi declara false acuzatiile de viol.

Steve SIMON, PRESEDINTE WTA:”Eu sunt sceptic in privinta acestui email si ma ingrijoreaza soarta lui Peng Shuai. O persoana care a trecut printr-un abuz si a oferit detalii despre acest abuz pe 2 noiembrie. Este ceva important. Si un email care respinge aceste acuzatii si spune ca asta nu s-a intamplat, este dubios si nu cred ca acesta este deloc adevarul.”

Steven Simon, directorul executiv al WTA, a cerut o legatura directa cu Shuai Peng.

Steve SIMON, PRESEDINTE WTA:”Daca a fost obligata sa il scrie, daca cineva l-a scris pentru ea, nu stim dar pana nu vorbim personal cu ea, nu vom fi linistiti.”

Fostul lider WTA Simona Halep a reactionat in premiera in cazul disparitiei chinezoaicei Shuai Peng. Romanca si-a manifestat sustinerea pentru colega ei din circuit, dar si ingrijorarea fata de situatia sportivei chineze. Simona Halep si Shuai Peng s-au infruntat o singura data in circuitul WTA, in 2017.

Serena Williams a reactionat si ea, cu un mesaj de sustinere pentru Shuai Peng postat pe retelele sociale. Peng a disparut dupa ce a publicat pe contul de Weibo, o retea sociala din China, un mesaj in care l-a acuzat pe pe fostul vicepremier Zhang Gaoli - care din 2013 pana in 2018 a fost unul dintre cei mai puternici politicieni ai Chinei - ca a fortat-o sa faca sex in urma cu trei ani, inainte de a o face amanta lui. Zhang Gaoli nu a reactionat niciodata la aceste acuzatii.