Lidera protestatarilor din Belarus Maria Kolesnikova, arestata saptamana trecuta, a fost inculpata pentru periclitarea securitatii nationale, a anuntat comitetul national de investigatii, potrivit DPA si Agerpres. Ea risca pana la cinci ani de inchisoare daca va fi gasita vinovata de aceasta acuzatie, in conformitate cu legea din Belarus.

Publicat:16.09.2020, 21:27

Maria Kolesnikova s-a angajat in "apeluri la actiuni menite sa pericliteze securitatea nationala a Republicii Belarus", a afirmat Comiteul de investigatii intr-un comunicat postat pe reteaua Telegram.

"Ea ramane in arest. O investigatie este in desfasurare", se mai mentioneaza in comunicat.

Kolesnikova este o aliata apropiata a liderei opozitiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care a fugit in Lituania luna trecuta, in toiul reprimarii violente a protestelor opozitiei.

Tihanovskaia s-a angajat intr-un interviu publicat marti seara sa-i asigure siguranta presedintelui Aleksandr Lukasenko daca acesta va demisiona si se va retrage pasnic.

Proteste zilnice au avut loc in Belarus de la alegerile prezidentiale de pe 9 august. In weekendul trecut, cel putin 100.000 de persoane s-au adunat pentru un mars de protest la Minsk.

Sursa: Digi24.ro