Doi turisti germani care credeau ca Romania a intrat in Spatiul Schengen s-au ales cu dosar penal dupa ce au trecut ilegal granita in Ungaria, scrie stirileprotv.ro.

Publicat:07.08.2023, 21:21

Camerele de supraveghere amplasate in imediata apropiere a liniei de frontiera au emis o alerta si au transmis imagini cu doua persoane care se deplasau cu bicicletele dinspre Romania spre Ungaria, conform PresaSM.

Cele doua persoane au fost filmate cand au ocolit obstacolul de beton si bariera de pe drumul catre localitatea maghiara Garbolcz, trecand astfel ilegal frontiera din Romania in Ungaria.

A fost alertata echipa de interventie a S.P.F. Petea, care s-a deplasat la fata locului, insa nu s-a reusit identificarea si retinerea celor doua persoane, potrivit sursei citate.

Au fost informate si autoritatile de frontiera din Ungaria care au trimis in zona un echipaj, reusindu-se astfel retinerea celor doua persoane.

In urma cercetarilor, autoritatile de frontiera maghiare au informat cu privire la faptul ca cele doua persoane sunt cetateni germani.

Conform Presa SM, persoanele in cauza au declarat ca sunt in concediu si se deplaseaza cu bicicletele ghidandu-se cu ajutorul aplicatiei GPS a telefoanelor mobile. Astfel au ajuns in localitatea Petea, unde aplicatia le-a aratat ca este un punct de trecere a frontierei, ei intentionand sa treaca frontiera din Romania in Ungaria.

Cei doi cetateni germani au mai spus ca sunt obisnuiti sa calatoreasca liber prin Europa, fara controale vamale intre tari si nu au stiut ca nu pot sa treaca frontiera prin acel loc.