Pe ecrane uriase, instalate pe cateva cladiri din Moscova, a fost transmis astazi, in direct, discursul lui Vladimir Putin despre starea natiunii. Doar ca unele dintre ele nu au functionat, scrie presa rusa. Timp de aproape doua ore, presedintele rus a vorbit despre probleme din societate si si-a anuntat prioritatile pentru noul an.

Publicat:15.01.2020, 21:05

La ora locala 12, sala centrala de expozitii Manej a Moscovei a devenit plina de invitatii la discursul presedintelui despre starea natiunii. Vladimir Putin a vorbit despre mai multe probleme sociale si a mentionat prioritatile sale pentru noul an.

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE RUSIEI: “Oamenii, in primul rand, isi doresc dezvoltare si tind sa mearga doar inainte in profesiile lor. Tempoul schimbarilor trebuie sa creasca in fiecare an cu rezultate care vor fi simtite pentru cetateni.”

Aflat de 20 de ani la putere, Putin a spus ca vrea sa schimbe sistemul politic din tara, vorbind despre o serie de modificari. Acest lucru, insa, ar urma sa fie realizat in urma unui referendum.

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE RUSIEI: “Cu adevarat cred ca a venit timpul pentru a face schimbari in legile de stat, care garanteaza prioritate Constitutiei Rusiei.”

Pe fondul sanctiunilor impuse de Occident, Putin nu a trecut cu vederea si problemele economice. A promis, insa, schimbari si la acest capitol. Se vor face modificari ce tin de indexarea anuala a pensiilor, iar salariul minim nu va fi mai mic decat minimul de existenta, a declarat presedintele rus.

Discursul lui Vladimir Putin a fost transmis in direct pe mai multe ecrane instalate pe cateva cladiri din Moscova. Unele insa nu au functionat. Este a 16-a oara cand Putin s-a adrestat in fata unei audiente care include ministri, judecatori, functionari regionali si alti membri ai elitei politice. In varsta de 67 de ani, liderul de la Kremlin a dominat politica in Rusia timp de doua decenii, ocupand functia de presedinte sau prim-ministru, incepand din 1999. In 2018, Vladimir Putin a fost reales pentru un alt mandat de sase ani.