Pe o ploaie torentiala si un vant puternic, locuitorii din Habarovsk au iesit la proteste pentru a 22-a zi la rand. Sambata in oras au loc cele mai de amploare manifestatii. Astazi s-ar fi adunat iarasi in jur de 100 de mii de oameni, care cer dreptate pentru fostul guvernator al regiunii Serghei Furgal.

Publicat:01.08.2020, 16:24

Locuitorii din Habarvosk cer eliberarea fostului guvernator Serghei Furgal, care considera ei a fost arestat la ordinul lui Putin.

” Eu vreau ca guvernatorul nostru Furgal sa fie eliberat, pentru care eu personal am votat si astfel in tara sa se faca dreptate.”

Oamenii au marsaluit in coloana pana in fata administratiei regionale, unde de mai bine de o saptamana s-a instalat un guvernator interimar.

Dupa 22 de zile de protest, oamenii au inceput sa scandeze nu doar mesaje de sustinere a fostului guvernator.

"E rau cu tara noastra, orase, treziti-va!”

Pentru prima data in aceasta saptamana au fost facute cateva arestari pentru incalcarea ordinii publice, iar asta i-a nemultumit si mai multi pe manifestanti.  Noul guvernator al regiunii, Mihail Degtiarov a anuntat ca nu va iesi sa disucte cu manifesantii, deoarece ar avea mult de lucru. Acum 5 zile cand acesta a venit in fata protestatarilor, intalnirea s-a terminat cu altercatii cu politia.

Mihail DEGTIAROV, GUVERNARTOR INTERIMAR, REGIUNEA HABAROVSK: ”Degtiarov, pleaca!” repet, nu voi pleca. Am fost desemnat pana in septembrie 2021 si voi continua sa lucrez.”

Locuitorii din Habarovsk a iesit la proteste dupa ce fostul guvrnator Serghei Furgal a fost retinut pe 9 iulie fiind acuzat de omor si tentativa de omor. Acesta respinge acuzatiile. El risca inchisoare pe viata.