Vladimir Putin a mers astazi in Crimeea, intr-o vizita care marcheaza implinirea a noua ani de la anexarea ilegala a peninsulei ucrainene, relateaza televiziunile si presa de stat din Rusia. Liderul de la Kremlin a fost filmat la inaugurarea unei scoli de arte pentru copii fiind insotit de guvernatorul orasului Sevastopol, dar si de agenti de paza. Aceasta este pentru prima data cand Vladimir Putin viziteaza Ucraina de la inceputul razboiului, desi este cautat la nivel international pentru crime de razboi. 

Publicat:18.03.2023, 18:27

Pe canalele de telegram au fost publicate imagini de la plimbarea lui Putin, insotit de guvernatorul orasului Sevastopol. 

Ajuns la Sevastopol, Putin a participat la inaugurarea unei scoli de arte pentru copii, scrie mass-media rusa. Liderul de la Kremlin a fost filmat in timp ce face turul instutiei insotit de un preot, dar si de cativa agenti de paza.

Potrivit informatiilor aparute in spatiul public, liderul de la Kremlin ar fi condus singur masina pana in Sevastopol. Imagini publicate pe Telegram il arata pe Putin cum urca la volanul masinii prezidentiale imediat dupa incheierea vizitei.„Multumesc. La revedere”.

Ieri reprezentantii Kremlinului au declarat ca Putin se va alatura evenimentului prin videoconferinta unde urma sa sustina un discurs cu ocazia implinirii a 9 ani de la anexarea ilegala a peninsulei Crimeeia. Aceasta este prima data cand liderul de la Kremlin vine in Ucraina de la inceputul razbiului. Vladimir Putin a semnat tratatul de anexare a peninsulei ucrainene Crimeea si a orasului-port Sevastopol pe 18 martie 2014, dupa doua referendumuri separate in care locuitorii din Crimeea ar fi sustinut incorporarea acesteia in Rusia in proportie de 96,77%, iar cei din portul Sevastopol – considerat un oras cu statut federal – in proportie de 95,6%. Aceste referendumuri au fost considerate ilegale de catre Occident, care a impus sanctiuni Rusiei.