Persoana care a postat online imaginile video cu momentul in care avionul ucrainean de pasageri este lovit de racheta iraniana, saptamana trecuta, a fost luat in custodia Garzilor Revolutionare iraniene, relateaza agentia de stiri semi-oficiala Fars, citata de Reuters.

Publicat:14.01.2020, 22:43

Iranul a recunoscut sambata ca a doborat miercuri avionul ucrainean, insa spune ca uciderea celor 176 de oameni de la bord a fost neintentionata. Pana atunci, Teheranul a negat vehement ca aeronava ar fi fost doborata de una dintre rachetele sale.

Anuntul autoritatilor iraniene a venit la o zi dupa ce New York Times a publicat imagini cu momentul in care avionul ucrainean de pasageri e lovit de o racheta iraniana inainte de prabusire.

Initial regimul de la Teheran a negat orice implicare in prabusirea avionului, calificand zvonurile privind doborarea sa de catre o racheta ca fiind „lipsite de sens”.

Pe de alta parte, acesta a precizat ca au fost arestate 30 de persoane care au participat la protestele din aceste zile. "In jur de 30 de persoane au fost arestate pentru participarea la adunari ilegale... Avem toleranta pentru mitingurile legale”, a spus Gholamhossein Esmaili, citat de agentia Tasnim.

Sursa: