Autoritatile din Iasi au activat planul rosu de interventie si au trimis la aeroport 22 de autospeciale, dupa ce sistemul de navigatie al unui avion cu 107 pasageri care zbura pe ruta Bergamo - Iasi s-a stricat. 

Publicat:30.08.2021, 15:50

Potrivit ISU Iasi, planul rosu de interventie a fost activat dupa ce o aeronava Airbus 321, Bergamo - Iasi, cu 107 pasageri la bord, nu a putut ateriza. Cauza ar fi fost sistemul de navigatie care s-a defectat. 

Pentru asigurarea interventiei au fost deplasate la Aeroportul International Iasi 22 autospeciale de interventie cu 44 subofiteri si 6 ofiteri.

Conform ISU Iasi, in cele din urma avionul a aterizat in siguranta, iar pasagerii vor fi evaluati medical.

"Incepand cu ora 13:13 s-a activat Planul Rosu de Interventie pentru ca o aeronava Airbus 321, care a decolat de la Bergamo, cu 107 pasageri la bord nu poate ateriza deoarece sistemul de navigatie s-a stricat. Pentru asigurarea interventiei au fost deplasate la Aeroportul International Iasi 22 autospeciale de interventie cu 44 subofiteri si 6 ofiteri. Coordonarea activitatii a fost realizata de inspectorul sef, colonel Gradinaru Ionut", au informat reprezentantii ISU Iasi.

Sursa: