O mama din Marea Britanie sustine ca a nascut la aproximativ 10 saptamani dupa ce „i s-a rupt apa” pentru prima data.

Publicat:29.10.2019, 08:44

Lauren Middleton, 24 de ani, din West Yorks, se afla in a 26 a saptamana de sarcina cand a mers la spital pentru ca intrase in travliu si „i s-a rupt apa”.

“Am fost foarte speriata, pentru ca era prea devreme, iar copilul meu era atat de mic. Stiam ca este un mare pericol”, a declarat femeia, potrivit FoxNews.

De cele mai multe ori, apa unei femei insarcinate „se rupe” cam dupa 37 de saptamani, iar la scurt timp incepe travaliul. Dar este posibil ca apa unei femei „sa se rupa” si timpuriu si sa nu fie urmata de nastere, fiind o afectiune cunoscuta sub numele de ruptura preambulara a membranelor.

De obicei, medicii incearca sa intarzie nasterea, daca o femeie sufera de aceasta afectiune inainte de 34 de saptamani, potrivit Clinicii Mayo.

Cu toate acestea, „cu cat dureaza mai mult pentru ca nasterea sa aiba loc, cu atat este mai mare riscul ca femeia sau copilul sa dezvolte infectii”, a declarat un oficial al clinicii.

Middleton a fost trimisa acasa dupa trei zile in spital si monitorizata cel putin de doua ori pe saptamana pana cand a nascut.

„A fost o situatie incredibil de stresanta, deoarece am fost ingrijorat de sanatatea bebelusului tot timpul”, a povestit ea.

In a 35 saptamana, Middleton a inceput sa se confrunte cu contractii si a fost dus in graba la Spitalul Universitar St. James din Leeds. Aproximativ 21 de ore mai tarziu, in urma unui travaliu „traumatic si foarte dureros”, tanara a nascut.

La o ora de la nastere, copilul a inceput sa aiba dificultati de respiratie si a fost dus rapid la unitatea de terapie intensiva. A fost diagnosticat cu pneumonie si septicemie.


Sursa: