Un adolescent care lucreaza part time la Crocus City Hall, sala de spectacole din Moscova unde a avut loc masacrul de vineri, a impresionat o lume intreaga cu curajul sau, dupa ce a reusit sa salveze in jur de 100 de oameni din infernul declansat de atacatori.

Publicat:25.03.2024, 17:34

Islam Kalilov are 15 ani si este elev de liceu in Moscova. Familia lui provine din Republica Kargazstan. In momentul in care s-a declansat atacul, a vazut un grup mare de oameni alergand, numai ca intr-o directie gresita. El le-a deschis usile si i-a convins sa-l urmeze pe o cale sigura, spre exterior.

„Mi-am dat seama ca, daca nu reactionez, as putea muri si ar muri si multi altii din jurul meu. Sincer sa fiu, mi-a fost foarte frica”, a declarat Kalilov pentru Moskva Online, citata de The Moscow Times. El a estimat ca a condus aproximativ 100 de oameni spre exterior, la loc sigur.

„Cand eram in multime si ma indreptam spre usa pentru a o deschide, m-am gandit ca cineva ar putea veni de pe scari sau de pe scara rulanta si ar putea arunca o grenada sau sa inceapa sa traga in noi. Slava Domnului ca nu s-a intamplat si am reusit sa deschid usa la timp si sa-i las pe toti sa iasa”, a mai spus adolescentul.

Kalilov, care lucreaza de aproximativ un an la Crocus, a spus ca el si alti angajati au fost instruiti despre cum sa actioneze in situatii de urgenta, astfel ca a stiut exact cum sa faca evacuarea.

„Nu ma consider un erou. A fost pur si simplu o parte a jobului meu... Este mai bine sa te sacrifici decat sa lasi sute de oameni sa moara”, a mai spus el. 

Cel putin 137 de persoane, inclusiv trei copii, au fost ucise in atacul sangeros de vineri seara.

Mai multe personalitati publice l-au laudat pe Kalilov pentru curajul lui. 

Morgenstern, un rapper rus celebru de origine turca baskir, i-a oferit adolescentului 1 milion de ruble (10.785 de dolari) pentru a-i multumi pentru curaj. Islam a spus ca va folosi banii pentru a acoperi datoriile familiei.

Clubul de fotbal Spartak din Moscova l-a invitat pe licean la o intalnire speciala cu jucatorii echipei si i-a oferit un abonament pentru meciurile de acasa ale echipei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.