Premierul britanic Boris Johnson a sarbatorit relaxarea restrictiilor si a baut berea mult dorita. Acesta a mers intr-un pub la o saptamana dupa ce au fost deschise localurile, desi a promis ca o va face in prima zi. Oficialul de la Londra a amanat iesirea in oras din cauza perioadei de doliu dupa decesul printului Philip.

Publicat:20.04.2021, 17:51

“Aceasta este prima postare de la prima iesire dupa lockdown-ul prin care am trecut, iar acesta este pasul doi.”

Prim-ministrul Boris Johnson a vizitat pub-ul The Mount Taven din Wolverhampton unde a sarbatorit iesirea din restrictii cu o bere. Acesta si-a turnat singur halba, iar imaginile au facut furori pe Twitter. Cu berea in mana Johnson i-a salutat pe cei prezenti in bar.

”E dragut! Sa aveti o zi buna. E fantastic. Ma bucur sa va vad si e bine ca putem iesi in localuri.

E tare dragut. Multumim!” 

Restrictiile anti-COVID au fost relaxate in Marea Britanie, pe 12 aprilie, dupa 4 luni. Decizia redeschiderii vine in contextul in care campania intensa de vaccinare a dus la o scadere importanta a infectarilor, iar Regatul Unit va ajunge curand la imunitate colectiva. Si alte tari europene au inceput sa relaxeze restrictiile. Portugalia, Elvetia, Lituania si Finlanda sunt printre statele unde numarul cazurilor de Covid a scazut, datorita campaniilor de vaccinare. Iar acum se fac pasi spre revenirea la normalitate. Vesti bune vin si dinspre Italia, unde Lombardia ar putea trece in zona galbena. Ceea ce inseamna ca locuitorii de aici vor putea iesi la terase.