Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat ca „violenta si anarhia nu vor fi tolerate”, dupa ce protestele in masa impotriva controversatelor reforme judiciare ale guvernului sau au intrat in a 11-a saptamana. „Nu vom accepta anarhia”, a spus Netanyahu in cadrul reuniunii saptamanale a cabinetului, scrie digi24.ro. 

Publicat:19.03.2023, 18:04

„Sunt cei care cer blocarea autostrazilor, refuzul, sange pe strazi si atacarea unor oficiali. Nu vom accepta asta. Nu vom accepta violenta - din orice parte”, a mai spus premierul israelian. 

Sute de mii de israelieni au iesit din nou in strada, sambata, pentru a protesta impotriva controversatelor reforme judiciare ale guvernului religios de dreapta, pe care criticii le denunta ca fiind antidemocratice. 

Presa estimeaza ca aproximativ 250.000 de persoane au luat parte in a 11-a saptamana de proteste, fiind dintre cele mai mari din istoria Israelului. 

De mai bine de doua luni, mii de israelieni manifesta impotriva reformelor propuse de Benjamin Netanyahu, care ar permite Parlamentului sa anuleze deciziile Curtii Supreme cu majoritate simpla. In plus, politicienii vor avea o influenta sporita in numirea judecatorilor. 

Situatia este atat de tensionata din cauza legilor justitiei ale lui Netanyahu incat presedintele tarii a avertizat cu privire la posibilitatea eruperii unui razboi civil.