Mihail Misustin, desemnat de presedintele Vladimir Putin pentru functia de premier, s-a angajat joi pentru „schimbari reale in mai bine” pentru rusi, informeaza AFP.

Publicat:16.01.2020, 15:16

„Dupa cum a subliniat presedintele de mai multe ori, oamenii trebuie sa resimta de acum schimbari reale in mai bine, insa acest lucru nu se intampla deocamdata”, a declarat Misustin, evocand in special cresterea veniturilor, in fata deputatilor care trebuie sa-l confirme in functia de sef al guvernului in dupa-amiaza zilei de joi.

De asemenea, el a afirmat ca doreste „recastigarea increderii” mediilor de afaceri. „Trebuie stimulata cresterea investitiilor, recastigata increderii pierdute intre autoritati si intreprinderi”, pentru a readuce gloria economiei ruse, a spus Misustin in fata deputatilor rusi. El s-a declarat deschis unei „critici constructive”.

Discursul lui Misustin a durat in jur de zece minute, apoi el a raspuns timp de circa douazeci de minute intrebarilor puse de deputati.

Confirmarea lui Mihail Misustin este asigurata, in conditiile in care Duma de Stat, camera inferioara a Parlamentului rus, este dominata de forte politice favorabile lui Vladimir Putin.

Presedintele rus Vladimir Putin l-a desemnat miercuri ca nou premier pe directorul fiscului, Mihail Misustin, relativ necunoscut marelui public. Numirea, care a fost remisa spre aprobare legislativului, a survenit la scurt timp dupa anuntul-surpriza venit de la Moscova privind demisia premierului Dmitri Medvedev, imediat dupa discursul presedintelui rus in care au fost anuntate o serie de importante reforme constitutionale.

Misiunea lui, astfel cum a fost ea expusa miercuri de presedintele rus, este „justitia sociala”, „cresterea veniturilor reale” ale cetatenilor, crearea unui mai bun climat de investitii si favorizarea „copiilor si familiilor”, pentru a contracara criza demografica, a rezumat joi premierul desemnat.

El nu a oferit niciun indiciu in ceea ce priveste componenta guvernului sau.

Sursa: