Secretarul de presa de la Casa Alba, Jen Psaki, a sustinut miercuri seara prima conferinta de presa a administratiei Biden.

Publicat:21.01.2021, 14:40

Ea a trecut in revista ordinele executive semnate Joe Biden in primele ore de la preluarea mandatului, intre care provocarea de 100 de zile in care americanilor le este cerut sa poarte masca de protectie, ca Anthony Fauci va fi seful delegatiei SUA la Organizatia Mondiala a Sanatatii si ca presedintele a trimis Congresului propunerea de reforma a legii imigratiei, conform News.ro.

Prima convorbire pe care o va avea Biden cu un alt sef de stat va fi vineri, cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau. Potrivit lui Psaki, ei vor discuta despre relatia dintre cele doua tari si despre decizia presedintelui de a revoca, prin ordin executiv, permisul pentru conducta de petrol Keystone XL. Trudeau a spus miercuri seara ca este „dezamagit” de hotarare.

Psaki a mai spus ca Biden nu are planuri, momentan, sa discute cu liderul rus Vladimir Putin.

„Primele lui convorbiri vor fi cu partenerii si aliatii. Simte ca este important sa reconstruiasca aceste relatii si sa abordeze provocarile si amenintarile cu care ne confruntam in lume”, a adaugat ea.

Psaki a subliniat jurnalistilor prezenti la Casa Alba: „Am un mare respect pentru rolul presei libere independente. Vor fi momente in care nu vom fi de acord, dar avem un scop comun - de a impartasi informatii exacte cu poporul american”.

Secretarul de presa a mai precizat ca vor fi reluate informarile zilnice privind criza sanitara.

Presedintele Joe Biden si vicepresedintele Kamala Harris au la Casa Alba o echipa de comunicare formata integral din femei.

Psaki, fost comentator politic la CNN, a fost purtator de cuvant la Departamentul de Stat in timpul administratiei Obama si, inainte, director adjunct de comunicare la Casa Alba si adjunct al secretarului de presa de la Casa Alba. Ea a lucrat si pentru trei campanii prezidentiale, in 2004, 2008 si 2012.

Kate Bedingfield, care a fost manager-adjunct al campaniei si director pe comunicare al campaniei, va fi director de comunicare la Casa Alba.

Sursa: