Procesul pentru destituirea presedintelui Donald Trump va incepe, probabil, in 21 ianuarie, a declarat marti liderul majoritatii republicane din Senatul american, Mitch McConnell, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Publicat:16.01.2020, 09:54

„Etape preliminare”, precum depunerea juramantului senatorilor in fata sefului Curtii Supreme insarcinata sa supervizeze dezbaterile, ar putea avea loc de la sfarsitul acestei saptamani, a precizat el in timpul unei conferinte de presa.

Camera Reprezentantilor va vota miercuri trimiterea catre Senat a articolelor de impeachment pentru inceperea procesului politic impotriva presedintelui Donald Trump.

Procesul politic impotriva lui Trump se desfasoara in Senat, unde, spre deosebire de Camera Reprezentantilor, republicanii au majoritate. E nevoie de o majoritate de doua treimi care sa voteze pentru condamnarea lui Trump pentru ca acesta sa fie demis din functie. In cazul improbabil in care acest lucru se va intampla, functia de presedinte al SUA va reveni lui Mike Pence, actualul vicepresedinte, pentru restul de mandat care expira in ianuarie 2021. 

Comisia Juridica din Camera Reprezentantilor a SUA a retinut luna trecuta doua capete de acuzare impotriva presedintelui Trump in cadrul procedurii de impeachment (punere sub acuzare), respectiv abuz de putere si obstructionarea Congresului in scandalul legat de presiunile pe care liderul de la Casa Alba le-ar fi exercitat asupra Ucrainei pentru a relua o investigatie in care era vizat si Hunter Biden, fiul fostului vicepresedinte democrat Joe Biden, acesta din urma fiind unul dintre posibilii sai contracandidati la alegerile prezidentiale de anul viitor.