Mai multe conturi pro-ruse de pe Telegram si Twitter au inceput sa distribuie o fotografie cu nava Vsevolod Bobrov, in portul Sevastopol din Crimeea, aflata in stare impecabila. Administratia regionala din Odesa anunta joi ca vasul a luat foc in apropiere de Insula Serpilor, ca urmare a actiunilor armatei ucrainene. Autenticitatea fotografiei si momentul in care a fost facuta nu pot fi verificate, noteaza CNN.

Publicat:14.05.2022, 19:11

Totul a pornit de la o postare pe Telegram de pe contul ”Black Sea Fleet” (Flota Marii Negre).

Fotografia care ar contrazice astfel anuntul facut de ucraineni pe 12 mai este insotita de mesajul: ”Nava de suport logistic apartinand Flotei Marii Negre s-a intors azi acasa, in Sevastopol. Singura, a ajuns cu calm la debarcader”.

"Cei care doresc sa caute urmele unei presupuse avarii mitice sunt pofititi sa arunce o privire”, mai spune postarea.

Si pe twitter au inceput sa apara mesaje similare. ”Inca un succes al propagandei Ucrainei se dovedeste a fi un fals. In golful din Sevatsopol, localnicii au mutat vasul suport al flotei Marii Negre Vsevolod Bobrov. anterior, oficialii de la Kiev anuntau ca vasul a fost lovit de o racheta”, scrie un internaut, pe reteaua sociala.

O nava ruseasca de suport logistic - „Vsevolod Bobrov” - era tractata joi seara din zona Insulei Serpilor, dupa ce a fost cuprinsa de flacari, a anuntat un purtator de cuvant al Administratiei militare regionale din Odesa.

„Ca urmare a actiunilor marinarilor nostri, nava de transport logistic Vsevolod Bobrov, una dintre cele mai noi din flota Rusiei, a luat foc. Se pare ca este tractata spre Sevastopol” (in Crimeea), a spus purtatorul de cuvant Serhii Bratciuk, citat de agentia de stiri Ukrinform.

Acesta a indicat insa „informatia nu este deocamdata bine clarificata”. „Dar faptul ca a suferit o „muscatura de sarpe” in zona Insulei Serpilor este adevarat”, a precizat el.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: